luni, 19 aprilie 2010

Împrumuturile nedeclarate ale lui Voicu, verificate de ANI

Acum mai bine de o lună scriam despre faptul că "împrumuturile" făcute de senatorul Cătălin Voicu de la diverşi oameni de afaceri cu stare nu au fost trecute niciodată în declaraţiile sale de avere, deşi legea ANI prevede expres acest lucru. Articolul poate fi citit aici.

Astăzi, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat şi a demarat procedura verificării averii senatorului Cătălin Voicu, inspectorii de integritate vizând inclusiv împrumuturi luate sau acordate de senatorul Voicu.

Există cel puţin două situaţii pe care ANI le poate verifica:
1. împrumuturile pe care Voicu le-a luat de la Costl Căşuneanu şi Marius Locic, ambele în valoare cumulată de circa 350.000 de euro;
2. împrumutul de circa 500.000 de euro acordat, potrivit Mediafax, de Voicu presupusului său fin, Radu Daniel Floarea.

Că e prima situaţie, că e a doua, sau ambele, această fluctuaţie de aproape un milion de euro nu se regăseşte în declaraţia de avere a senatorului, un om care se pretindea sărac, şi care scria în declaraţia de avere că locuieşte cu părinţii. Acum, când nu locuieşte cu părinţii, locuieşte la Spitalul Penitenciar Jilava, unde cică e confortul mai mare decât e în arestul Direcţiei de Cercetări Penale, plus că anxietatea depresivă de care, cică, suferă se simte mai bine în spital decât în celulă.

Chiar aşa, stimaţi doctori de la Spitalul Penitenciar Jilava, de câte zile de spitalizare mai are nevoie senatorul Voicu ca să îşi revină? Sau taman acum îi căutaţi, şi cine ştie, poate îi şi găsiţi vreun diagnostic numai bun pentru a demonstra că fostul viitor ministru de Interne nu suporta regimul de detenţie? Că aia cu anxietatea depresiva deja bate la ochi de săptămâni bune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu