duminică, 11 aprilie 2010

Anxietatea depresivă dăunează grav arestului de la Cercetări Penale

"Arestul din Capitală, de la minus doi, ăla care e pe tubulatură - Evul Mediu. Uşi negre de fier, zăbrele şi lacăte, nu au aerisire, ţigani, bandiţi, te f...aia în c...., te omoară. Ia noaptea din furculiţa care o au, o ia şi o ascute şi-o bagă în gât. Pe arest preventiv sunt tot felul de borfaşi, tot felul de bandiţi. Ce să împaci, bă. Dacă are...au un contract cu moartea", îi descria senatorul Cătălin Voicu omului de afaceri Marius Locic arestul de la Cercetări Penale. Arest în care Locic este "cazat" de două zile.

Poate că Voicu vroia să-l impresioneze pe Locic pentru a-l convinge că face ceea ce trebuie încercând să cumpere protecţie. Poate că descrierea arestului l-a şi convins pe Locic că are nevoie de intervenţie în justiţie pentru a nu ajunge după gratii. Oricum, imaginea sumbră a arestului l-a "bântuit" pe Cătălin Voicu şi în ziua în care acesta a fost audiat de Comisia Juridică din Senat: "Aşa cum dvs. ştiţi, sistemul penitenciar şi condiţiile de acolo practic îţi decimează fiinţa umană. Sistemul penitenciar bănuiesc că îl cunoaşteţi cu toţii, şi aţi fost în el, sunt condiţii demne de Evul Mediu, nu mai ai identitate, nici măcar nu mai porţi un nume, doar un număr".

Vreo trei ore a petrecut senatorul Cătălin Voicu în arestul de la Cercetări Penale pentru că i s-a făcut rău şi a fost dus la Spitalul Penitenciar Jilava, acolo unde există riscuri mult mai mici ca fiinţa sa umană să fie "decimată" având în vedere că în acel spital s-au făcut investiţii de câteva zeci de milioane de euro pe vremea când ministrul Justiţiei era fosta sa colegă de partid, Rodica Stănoiu. De 12 zile Cătălin Voicu stă la adăpost de "Evul Mediu" de la Cercetări Penale, de ţiganii, borfaşii şi bandiţi încarceraţi acolo. Diagnosticul este unul care nu ştiu dacă justifică lunga perioadă de internare a lui Voicu la Jilava: hipertensiune arterială, tahicardie şi....anxietate depresivă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu