vineri, 27 noiembrie 2009

Linişte! În România e scandal

Abia în seara aceasta a arătat Dinu Patriciu care este dimensiunea urii sale împotriva lui Traian Băsescu, cel pe care îl consideră vinovat pentru reţinerea sa din mai 2005. Cele 24 de ore petrecute de Patriciu în celula cu şobolani de la Direcţia de Cercetări Penale au fost decontate în această seara, când a fost făcut public filmul în care Traian Băsescu loveşte un copil.

Regia apariţiei filmului pe piaţă cred că merită decriptată pentru că de data asta nu este vorba despre o informaţie aruncată pe piaţă, într-o manieră obscură, ci este vorba despre punerea în scenă a apariţiei acestor imagini de către doi patroni de presă, intitulaţi şi autointitulaţi „moguli”: Dinu Patriciu şi Sorin Ovidiu Vîntu. Primul a aruncat pe piaţă informaţia, cel de-al doilea a pus la bătaie mediile sale de informare, oficiale şi neoficiale, pentru rostogolirea imaginilor. Să le luăm pe rând.

Nu pot să nu remarc faptul că miercuri dimineaţa Dinu Patriciu şi Sorin Ovidiu Vîntu s-au întâlnit la vila celui din urmă, de pe strada Paris. HotNews.ro a obţinut o declaraţie de la SOV în cursul zilei de miercuri, în care acesta spunea: "Ne-am întâlnit în dimineaţa asta (n.m. – 25 noiembrie). A fost o întâlnire normală, între doi oameni de afaceri”.

Tot miercuri, de această dată seara, Dinu Patriciu aruncă pe piaţă informaţia potrivit căreia Traian Băsescu ar fi dat un pumn unui copil la un miting electoral de la Ploieşti. Unde este lansată această informaţie? La Realitatea TV, televiziunea lui SOV, cel cu care Dinu Patriciu îşi băuse în acea dimineaţă cafeaua. Însă cum o astfel de afirmaţie, că Traian Băsescu ar fi dat un pumn unui copil, nu avea mare valoare - chiar dacă venea de la Dinu Patriciu -, fără imagini care să suţină acest fapt, ele au apărut la nici 24 de ore distanţă.

Deci, merită analizat unde au apărut imaginile şi felul în care au fost ele făcute publice. Traian Băsescu a fost prezent joi la Realitatea TV, la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu. Sunt sigură că cei de la Realitatea TV şi-au pus la bătaie tot arsenalul pentru a-l convinge şi aduce pe Traian Băsescu în studiou. Probabil că staff-ul lui Traian Băsescu a luat în considerare o posibilă lovitură de imagine prin prezenţa acestuia la postul „mogulului”. Şi astfel, Traian Băsescu a acceptat şi a participat la emisiune.

În timp ce lui Băsescu i se punea lavaliera şi primea ultimele sfaturi de la Sever Voinescu, regia de emisie de la RTV avea deja caseta primită de la, nu-i aşa, Gardianul. Paralel cu acest moment, imaginile cu Băsescu lovind copilul, aflate deja în posesia ziarului Gardianul, ziar patronat din umbra de Sorin Ovidiu Vîntu şi neasumat public de acesta, erau făcute publice pe internet. Şi s-a pornit tăvălugul. Traian Băsescu este anunţat de moderatorul Răzvan Dumitrescu că imaginile sunt publicate pe internet, i se cere să comenteze, reacţia lui este neconvingătoare în condiţiile în care nu vede imaginile, pentru că moderatorul a preferat să nu le difuzeze din respect faţă de invitat.

În acest moment am mari îndoieli că Traian Băsescu mai poate câştiga un nou mandat. Nu ştiu dacă acele imagini sunt reale sau nu. Nici nu mai contează. Însă ele reprezintă lovitura de graţie, şi nu de pumn, primită de preşedintele Traian Băsescu de la Dinu Patriciu cu ajutorul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Update. Cozmin Guşă tocmai a declarat la Antena 3, la News Magazine, că Dinu Patriciu s-a hotărât să vorbească despre gestul preşedintelui pentru că aflase că s-ar putea să apară imaginile. Citatul este aproximativ.

2 comentarii:

  1. 1. o mica eroare: realitatea tv NU avea caseta in regia de emisie cand ai spus tu. daca ai fi analizat fara patima povestea, ai fi observat ca realitatea a difuzat imaginile de proasta calitate, luate de pe site-ul gardianul.ro pana pe la ora 23:00, cand au primit imaginile de la al.racoviceanu.
    2. imaginile sunt reale
    3. nu va pierde basescu alegerile din cauza asta
    4. basescu nu va pierde alegerile

    RăspundețiȘtergere
  2. cum spunea si sobo, basescu nu va pierde alegerile din acest motiv, pentru ca basescu nu va pierde alegerile!

    nu sunt sustinatoare a lui, cum nu sunt nici o politiciana infocata. mi se rupe cine castiga alegerile, dar sper, si voi vota in acest sens, ca psd-ul sa nu revina la putere, pentru ca vom ajunge sclavi in tara noastra....de fapt e tara mogulilor si a oamenilor de afaceri dubiosi din spatele acestui partid+pnl.

    aceste 2 partide nu au un program de campanie, nu au nimic. ei si-au construit campania electorala doar pe greselile lui basescu, nicidecum pe ideile lor.

    RăspundețiȘtergere