joi, 29 octombrie 2009

Interesele lui Sorin Oprescu

Niciodată nu mi-au plăcut conflictele de interese de natură morală la politicieni. Am considerat că, în anumite circumstanţe, sunt mult mai grave decât cele de ordin juridic.
Sorin Oprescu, independentul care a reuşit să convingă o parte din bucureştenii care s-au dus la urne anul trecut, a pus bocancul pe moralitatea publică şi de om politic imediat ce s-a văzut instalat în fotoliul de primar general.

Primarul doctor Sorin Oprescu are afaceri în domeniul medical. Este acţionar la Medical Prestige SRL unde are 25% din părţile sociale ale societăţii. Firma deţine o mare clinică medicală pe strada Pitar Moş din Capitală, lângă Piaţa Romană, denumită Academica. Partenerii de afaceri ai lui Sorin Oprescu sunt Mircea Oprescu, fiul său, Dorin Gelu Oprescu, fratele său, şi Gizella Galea, soţia lui Aurel Galea, medic şi om de afaceri.
Anul trecut, în aprilie, Mediafax publica o ştire despre Marius Savu, fostul director al unei importante companii farmaceutice, care a părăsit postul pentru a-şi lansa propriile afaceri. Mediafax consemna faptul că Marius Savu şi-a deschis un cabinet oftalmologic în cadrul Clinicii Medicale Academica, deţinută de Sorin Oprescu. Agenţia de ştiri menţiona şi faptul că Marius Savu nu exclude posibilitatea de a participa la investiţia Academica, în cazul în care acţionarii ar decide să se extindă.

Anul acesta, în primăvară, Sorin Oprescu a reuşit să convingă Ministerul Sănătăţii să treacă 18 spitale în administrarea Primăriei Capitalei şi a creat în acest scop Direcţia de Administrare a Spitalelor. Pe cine a numit la conducerea direcţiei? Simplu: pe Marius Savu. Pe Sorin Oprescu nu s-a împiedicat de faptul că Marius Savu este partenerul său de afaceri şi că soţia acestuia, Mădălina Anca Savu, îşi exercită profesia de medic într-un cabinet de oftalmologie deschis în cadrul clinicii pe care o patronează. Nu a găsit vreo contradicţie de ordin moral. Din contra! A semnat actul de numire a acestuia într-o funcţie publică fără să clipească.

Surse din apropierea lui Sorin Oprescu au declarat pentru http://blogdeinvestigatii.blogspot.com că Marius Savu este mai des văzut la Clinica Medicală Academica decât în biroul său de la Direcţia de Administrare a Spitalelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu